Ik stop er mee!

Dit artikel zat er al een tijdje aan te komen, maar eindelijk ben ik zo ver om het jullie te vertellen. Lees alsjeblieft verder want ik moet je van alles kwijt.

Mijn blog bestaat in juni alweer 2 jaar en toch is dit pas artikel 100. Iets wat eigenlijk niet zou mogen, maar waar ik toch wel gretig gebruik van ga maken. Artikel 100 wordt een speciaal artikel. Een artikel waarvoor je even de tijd zult moeten nemen, eentje dat je inspireert, eentje dat je motiveert en het aller belangrijkste, eentje dat je zult meedragen in je hoofd. 

In het artikel "Hoe ik plots iets besefte" vertelde ik jullie al dat ik van plan was om mijn dromen te volgen en daarom heb ik mijn blog een tijdje offline gegooid. Ik wou even kijken wat ik er nu echt mee wou. Ik wou het thema aanpassen zodat het iets werd waar ik echt blij mee was. Na lang zoeken en verschillende thema's te hebben uitgeprobeerd, heb ik uiteindelijk gekozen voor deze. Ik heb de laatste weken artikels herlezen en aangepast. Ik heb Pinterest afgezocht naar inspiratie, ik heb alles wat in mijn hoofd kwam opgeschreven en heb enorm veel zin om mijn ideeën met jullie te delen, maar dat is niet waar ik het over wil hebben. Hoewel ik wel even wil stilstaan bij het nieuwe thema. Ik hoop dat jullie begrijpen hoe hij in elkaar zit en hoe hij werkt en anders, ben je vrij om vragen te stellen (zoals altijd dus eigenlijk). Waar ik het wel over wil hebben is het volgende. Dromen, inspiratie, motivatie, liefde, mezelf en ook over jou. Ik zal beginnen met het meest voor de hand liggende; mezelf. Voor de mensen die mijn blog al wat langer lezen, is het feit dat het niet zo goed met mij gaat niets nieuw onder de zon, maar ik heb nieuws. Ik ben er mee leren omgaan. Het was moeilijk en het heeft een hele tijd geduurd, maar het is -grotendeels- gelukt. En dat mijn lieve schatten, is de reden dat ik hier nu zit. Ik moet bekennen, dit had ik nooit in mijn eentje gekund. Door de steun en de liefde die ik de afgelopen tijd heb gekregen ben ik opeens enorm snel vooruit gegaan en ik zou liegen als ik zeg dat ik helemaal "genezen" ben, maar het gaat echt veel beter. Anyways, we gaan verder. Ik was enorm moe, mijn motivatie en inspiratie waren verdwenen. Ik was niet meer wie ik wou zijn, ik was gewoon wie andere van mij maakte en daar had ik echt genoeg van. Na enkele krachtige en motiverende woorden van een bepaald persoon, enkele dagen piekeren, huilen, nadenken, nog meer piekeren, alleen zijn en nog meer nadenken, stond ik op een dag in de krokusvakantie op met één bepaald gevoel: "FUCK THIS SHIT!" Waarop de vraag "Waarom laat ik mensen die gene zak me mijn leven te maken hebben mijn leven bepalen" volgde. En ja, zo is het eigenlijk gebeurd. Van de ene op de andere dag. "KLIK" deed het en poof, ik wist eindelijk wat ik wou. 
Ja ik weet het, het lijkt nu allemaal een heel simpel proces geweest te zijn om eindelijk tot mijn "FUCK THIS SHIT" momentje te komen, maar dat was het echt niet, geloof me. Zelfs na mijn momentje begon ik weer te twijfelen en eerlijk is eerlijk, zelfs nu. En dat is oké, omdat ik weet dat jij achter je beeldscherm ook twijfelt. No worries, het is oké als je dat niet meteen wil toegeven. Het feit dat ik ben beginnen beseffen dat iedereen twijfelt maakt dat ik hier vandaag zit met mijn "FUCK THIS SHIT" mentaliteit om jou achter je beeldscherm even iets te vertellen en ik hoop dat je nog steeds de moed hebt om verder te lezen, want geloof me, het wordt nog een hele boterham. 

Wat is jou droom? Wat maakt jou gelukkig? Doe jij genoeg wat jou gelukkig maakt? Ben jij aan het werken om je dromen te bereiken? 

Was je antwoord op de laatste 2 vragen nee? Geen nood! Begin nu. Om het even kort en cru te zeggen, het leven is te kort om niet te doen wat je graag doet. Dus alsjeblieft, begin vandaag te werken aan iets wat je altijd al had willen doen. Niet twijfelen, gewoon doen! Je hoeft niet meteen de grootste stap te nemen, alle kleine stapjes helpen. 

"Your speed doesn't matter. Forward is Forward."

Het geluk dat jij gaat vinden door te doen wat jij graag doet en de mensen die jij gaat leren kennen (shoutout naar alle lieve chickies die ik heb leren kennen door mijn blog), zijn zooooooooooooooo veel meer waard dan de negatieve meningen van anderen. 

Zeg het even hard op en voel even hoe goed het voelt. "Ik stop er mee!" Ik stop met het zijn wie mensen van mij maken en ik ga mijn eigen ding doen. Welk plan jij ook hebt, ik sta achter jou. Niet alleen dat, ik luister ook naar jou. Heb jij iemand nodig die naar jouw verhalen luistert, wees dan niet bang om het er met iemand over te hebben, je mag zelfs naar mij komen als je dat wil. Via facebook, via mail, in de reacties als je het niet erg vindt dat iedereen mee kan lezen, met je naam erbij of geheel anoniem. Praten helpt, geloof me. 

Dat gezegd zijnde, ga ik nu even naar iets helemaal anders, het nieuwe/oude upload schema. Dinsdag, donderdag en Zondag vind jij hier een nieuw artikel. Volg me even op facebook om op de hoogte te blijven van extra artikels of andere leuke feitjes.

Welkom terug op Ambers Things! 

    Liefs,          
        Amber


3 opmerkingen

 1. Whaaaaa, was ik even heel bang dat je ging stoppen met bloggen! Maar hé, de opluchting was groot toen ik las dat je ging stoppen met denken wat andere van je vinden! You go girl!! Je bent een hele sterke meid, en ik ben dan ook énorm trots op je, ik ben er altijd om tegen te praten hé :). Ik kijk uit naar je nieuwe blogjes, en als je blijft doorzetten, word je zo weer een fantastische blogger! 😺 Veel liefs! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, van 1 april heb ik natuurlijk ook gretig gebruik gemaakt. Wat een lieve reactie!
   Heel veel liefs terug <3

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je weer terug bent en dat het beter met je gaat!

  BeantwoordenVerwijderen