HACK // Blaas je stress weg

Hoewel er natuurlijk heel veel zever te vinden valt op sociale media, zijn sommige tips & tricks toch wel echt de moeite om eens uit te testen. Zo kwam ik recent een Reel tegen met een lifehack die ik toch echt wel moest delen: bellen blazen tegen stress. Weet je nog hoe je je als kind ontelbare minuten kon amuseren met een bellenblaas? Waarom zijn we daar eigenlijk mee gestopt toen we groter werden? Bellen blazen kan verschillende voordelen hebben. Niet alleen worden we spontaan vrolijk van die kleurrijke bubbels, het blazen van bellen is ook nog eens goed voor je gezondheid. 

Wanneer je bellen blaast, ben je namelijk op een onbewuste manier bezig met het onder controle houden van je ademhaling. Wat dan weer zorgt voor stressvermindering. Deze stressvermindering komt voort uit het feit dat een gecontroleerde ademhaling ervoor zorgt dat het deel van je zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor rust, ontspanning en herstel wordt geactiveerd. 

☑️ Visualiseer alle factoren waar je stress van krijgt als een zeepbel en laat ze één voor één ontploffen. Beeld je in dat alle stressfactoren op die manier uit je hoofd verdwijnen. (Al is het maar voor even.) 

Daarnaast biedt het blazen van bellen een leuke, alternatieve manier om te mediteren/ aan mindfulness te doen. Dit heeft onder andere te maken met het repetitieve karakter van de volledige handeling. Tot slot zou het blazen van bellen er op lange termijn ook voor kunnen zorgen dat je je beter kan concentreren. Al zal ik dat eens moeten testen, want om mijn concentratievermogen te verbeteren, zullen er veel bellen geblazen moeten worden. 


Wil jij dit trucje ook uitproberen? Klik hier om jouw doosje bellenblaas plezier meteen aan te schaffen. 


1 opmerking

  1. Ik vind dit een heerlijke en makkelijke manier om te ontstressen! Dankjewel voor de geweldige tip : )

    BeantwoordenVerwijderen