Boekentip // De kracht van teruggeven • Maartje Bregman

Cover van het werkboek 'De kracht van teruggeven' met daarnaast een klein stukje tekst uit het voorwoord van het boek.

Geluk komt niet naar je toe, daar moet je voor werken en je in verschillende aspecten in verdiepen. Voor velen zorgt de vraag 'Hoe doe ik dat dan?' ervoor dat ze het niet doen en raken ze in een ongelukkige sleur. Gelukkig bestaan er genoeg boeken  en werkboeken die jou daarbij willen helpen waaronder de kracht van teruggeven van Maartje Bregman. 


In het werkboek de kracht van teruggeven, een verlengde van haar boek met dezelfde naam,  deelt Maartje verschillende recepten, DIY-projectjes, tips en opdrachten die jou helpen in het leven. Naast het schrijven van boeken, houdt Maartje zich ook bezig met het schrijven van artikels voor lifeofmaart.nl een blog vol duurzaamheid, fitheid, gezondheid en meer. 

Kortom, Maartje is enorm veel bezig met de onderwerpen die ze in haar boeken aanhaalt en weet dus enorm goed waarover ze spreekt. 

Spoiler-alert!
Eén van de DIY projectjes in het hoofdstuk duurzaamheid, is zelfgemaakte deodorant, een projectje dat ik graag eens voor jullie wilde uittesten en guess what? Het werkt echt! Het maken van de deodorant is super simpel, kost je nog geen 5 minuten, is beter voor je lichaam dan deo uit de winkel en is ook nog eens volledig zero waste. Wat een top uitvinding! 

Ik moet er nu wel bij zeggen dat ik van nature echt een koukleum ben en ik de deodorant pas ben beginnen uittesten na de hittegolf. Goe goed de deo zijn werk zal doen wanneer het warmer is, valt dus nog af te wachten, maar ik heb er het volste vertrouwen in. 

Jammer 
Helaas kan ik zelf niet alle oefeningen uit het boek gebruiken, met name het loopschema dat je leert om een halve marathon te lopen. Om te beginnen kan ik nog geen 5km lopen zoals je zou moeten kunnen wanneer je dit schema wilt gebruiken, maar dat ligt eerder aan het feit dat ik dankzij een knieblessure al twee jaar niet kan/mag lopen om mezelf geen pijn te doen. 

Dat ik het loopschema niet kan gebruiken, ligt dus eigenlijk totaal niet aan het boek, maar ik ken genoeg mensen die wel mogen lopen die ook nog geen 5km kunnen lopen, dus ook zei hebben dan helaas niets aan dat loopschema. 
🚰
Wat ik het leukste vind
De oefeningen in het boek zijn echt super makkelijk en duidelijk en vragen ook helemaal niet zo veel van je tijd. 

Ook vind ik het heerlijk dat het boek, ondanks zijn ruime aantal onderwerpen (4), niet te dik is en je niet woedt overspoeld met oefeningen. Het werkboek is dus echt super geschikt voor zij die aan zichzelf willen werken, maar nog niet de moed hebben gevonden om er heel veel tijd aan te besteden. 

Wat misschien nog het allerleukst is, is dat je voor nog geen €9 een boek hebt vol oefeningen en recepten die je nog voor de rest van je leven kan gebruiken en uitvoeren. 

Aanrader
Het boek is absoluut een aanrader voor iedereen die graag aan zichzelf wilt leren werken en beter wilt zijn voor de natuur. Het is een aanrader voor iedereen die dagelijks zegt dat ze te weinig tijd hebben, maar toch aan zichzelf willen werken en voor zei die niet echt de ruimte hebben om  daar veel geld aan uit te geven. 

Dit e-book is kortom perfect voor iedereen die graag mijn blogje leest, dus ik raad je zeker aan om hem dan nu ook maar meten aan te schaffen via dit linkje

"Your greatness is not what you have, it's what you give."

Ook leuk om te lezen: Seeking you - Amy Paath

Disclaimer: Dit artikel is tot stand gekomen nadat ik een recensie exemplaar heb mogen ontvangen van het werkboek 'De kracht van teruggeven'. Dit houdt in dat ik het boek gratis heb gekregen in ruil voor dit artikel. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek echter niet. 

Een reactie posten