Vegan dessert waar je spontaan vrolijk van wordt

Eten, het is iets waar een heleboel mensen gelukkig van worden, logisch ook, want lekker eten maakt gelukshormonen wakker in ons brein.  En omdat ik met eten bezig zijn zo leuk vind tegenwoordig, leek me het een goed idee om hier meer ruimte te maken voor easy en lekkere receptjes. Vandaag is dat een vegan "chocomousse". 


Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

  • 6 medjool dadels
  • 1el cacaopoeder
  • 2el cocosmelk uit blik

Wat moet je doen?

Haal de pitten uit de dadels en gooi daarna de ontpitte dadels in een blender. Voeg de cacao en de cocosmelk toe en mix tot het geheel eruitziet als chocomousse. Schep je mousse in een potje en eet smakelijk. 

Tip: Als je blender niet goed blend omdat er niet genoeg vocht in de beker zit, voeg dan een beetje water toe of gooi de dadels er beetje bij beetje in terwijl je mixt. 

Note: dit recept heb ik gevonden in het boek Omdat het kan van Eva Daeleman en heb ik dus niet zelf uitgevonden. 


1 opmerking

  1. Goh ik vind persoonlijk van niet, maar ik lust zelf geen ananas en daar waar mensen van zeggen da ze de ananas ni proeven, proef ik da uiteraard wel altijd, dus ik vind het moeilijk om daar op te antwoorden.

    Je proeft wel echt het zoete en af en toe hebt ge zo een velleke dadel. Maar als ge het recept volgt, dan krijgt ge dus echt alleen maar zo een klein potje mousse, dussss kunt ge het altijd eens testen en de rest aan uwe man geven :p

    BeantwoordenVerwijderen