Een afscheidsbrief

Ik was klein toen ik je leerde kennen, je was er iedere keer wanneer er bezoek was en vergezelde vele tassen koffie die achterover werden geslagen. Je groeide samen met me op en was er tijdens al mijn zwakke momenten en tijdens ieder maandelijkse feestje verzachte jij de pijn steeds een beetje. Je was deel van een jaarlijkse traditie die me als kind zo blij maakte om op zoek naar je te gaan en nu mag ik degene zijn die je verstopt. Vandaag neem ik afscheid en laat ik je gaan. 

Het is mijn lichaam dat er genoeg van heeft, alles vanbinnen dat zich tegen je heeft gekeerd en het maakt me moe. Nooit had ik verwacht dat je zo'n invloed zou hebben op mijn gezondheid, maar je deed het toch en nu is het genoeg en kies ik mezelf, voor mezelf en mijn gezondheid. 

Vaarwel allerliefste chocola, 
je was geweldig, maar vandaag laat ik je gaan. 

Liefs, 
Amber
_________________________________________________________________________________
Ja, je hebt het goed gelezen, dit was inderdaad een afscheidsbrief aan chocola. Ik at veel chocola en voelde hoe mijn lichaam achteruit ging. Ik stopte met chocola, of toch in grote maten en voelde me zo veel  beter. Nu, eet ik weer meer chocola en je raad het al, alles gaat weer achteruit. Ik merk dat ik steeds meer en langer last krijg van buikpijn en ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar het voelt allemaal niet meer goed. Beter gezegd, ik voel me er niet meer goed bij. Hoewel ik hier nu praat over hoe ik ga stoppen met het eten van chocola, is dat niet het enige wat ik wil doen. Het probleem ligt niet alleen bij die chocolade, ik zou in het algemeen gezonder moeten eten en water moeten drinken omdat ik me beter en gezonder in mijn vel doe wanneer ik dat doe. 

Het is misschien raar dat ik dit deel op mijn blog aangezien dit echt een afscheidsbrief is aan chocolade, maar zoals jullie ook allemaal wel weten, ben ik mijn leven aan het omgooien. De reden dat ik dit met een afscheidsbrief aankondig is omdat ik het een beetje luchtig en ludiek wilde houden, maar ook omdat ik mezelf op deze manier misschien wat meer moed kan geven om de chocolade uit mijn leven te bannen of in elk geval voor het grootste deel want NOOIT meer chocola... dat zal wel niet lukken. 

Eet jij veel chocola?

7 opmerkingen

 1. hmm ik zou dat misschien ook eens moeten doen, want amai, ik eet ook wel best veel chocola! Maar heel erg slim (en moedig) van je dat je het gaat doen! Veel succes,haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, bedankt! Ik kan alle succes wel gebruiken geloof ik. :a

   Verwijderen
 2. Hé, hoe knap? Ik at - voor het 3e jaar op rij - tijdens de vasten geen chocolade, en nu, sinds een weekje weer wel. Het is héérlijk, echt mijn guilty pleasure, maar inderdaad, of het me echt zo blij maakt, geen idee! Succes, met je chocolade, maar ook met al je andere plannen! (gek, maar ik herken me zooo vaak in jou!!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat van jou vind ik ook al een hele knappe prestatie. Heel erg bedankt voor je complimentje! :1

   Verwijderen
 3. Ik vind chocola zo nu en dan wel lekker, maar ik eet het niet zo vaak eigenlijk! Maar ik vind het goed dat je het deelt, omdat je er ook andere mee kunt inspireren! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw! Super goed van jou, dat je dit wil doen!! :) Ik steun je ten volle!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb echt mijn periodes met het eten van chocola. Soms valt het wel mee, soms eet ik me helemaal klem.. Maarja vrouwen en chocola!

  BeantwoordenVerwijderen