Test met mij: stream of consciousness

Stream of consciousness of free writing, is iets dat ik al voor een hele lange tijd wil uitproberen, maar waar ik nooit de tijd voor nam. Yes, I hear you. Stream of watte? Geen paniek loves. In dit artikel ga ik in geuren en kleuren uitleggen wat het is, wat de voordelen ervan zouden moeten zijn, hoe ik het ga aanpakken en hoelang ik het ga uittesten. 


Wat is het?
SOC houdt in dat je een keer per dag de tijd neemt om gewoon te schrijven wat je denkt zonder er over na te denken. Je pakt gewoon een pen en papier en gaat los. Geen grammatica, geen structuur, helemaal niets. Gewoon schrijven. Of je het nu in volzinnen doet, dikke blokken tekst maakt of niet, dat is helemaal aan jou. Regels bestaan er niet, dus als jij het leuk vindt om verschillende kleurtjes te gebruiken en tekeningetjes te maken bij wat je schrijft, dan moet je dat vooral doen. 

Wat zouden de voordelen zijn? 

 • Vermindering van stress 
 • Betere connectie met jezelf ontwikkelen 
 • Ontdekken wat je echt voelt 
 • Je creativiteit gaat ervan pieken 
 • ...
Hoe ga ik het aanpakken?
Om het mezelf een beetje aan te leren, heb ik besloten om iedere dag minstens 5 minuten te nemen om het te doen. Als ik het gevoel heb dat ik nog niet klaar ben, ga ik gewoon verder. Vandaag heb ik het meteen al voor het eerst uitgeprobeerd terwijl ik aan het ontbijten was, maar ik denk dat ik het vanaf morgen wil doen net nadat ik wakker word zodat ik mijn dag goed kan beginnen. Dit wil ik de komende twee weken gaan uitproberen om te zien of ik er de voordelen uithaal die 'beloofd' worden en om het echt eens een kans te geven. Dat wil zeggen dat ik op 27 juli met jullie zal delen hoe het gelopen is.


Voor meer info over het onderwerp: 

Doe jij al aan free writing of test je het de komende weken met me mee?
Reading is like breathing in. Writing is like breathing out. - Pam Allyn 

3 opmerkingen

 1. klinkt echt goed om je hart eens te luchten, misschien dat ik het opreis ga doen om even tot rust te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het nu 3 keer gedaan en vond het echt heel fijn eigenlijk.Zeker eens proberen dus het helpt echt goed.

   Verwijderen
 2. Oeehh interessant! Ik schrijf elke dag mijn happy moment van de dag op om even rustig te worden. Toch lijkt dit mij ook wel iets!

  BeantwoordenVerwijderen