Vakantie zonder verveling

Kerst is voorbij wat wil zeggen dat we ons niet meer moeten druk maken over welk pakje we voor wie gaan kopen en we dus niet echt dingen te doen hebben (nu ja, ik toch niet). En al zijn er veel die perfect weten wat ze de komende dagen vakantie nog gaan doen, zijn er natuurlijk ook heel veel die het nog niet weten en die mensen wil ik graag een handje helpen met deze tips.
Duik eens in oude fotoboeken
Ga eens langs bij je oma en neem eens en kijkje in de oude doos met een kop warme choco. Geloof me, je komt de grappigste verhalen te weten en vind de meest leuke foto's tegen. 

Maak je eigen choreografie
Dit is een leuke voor al de danseressen onder ons, kies je favoriete nummer en verzin je eigen choreografie. Maar dit is niet enkel voor de danseressen onder ons hoor, ook wanneer je niet zo bezig bent met dansen is dit super leuk om eens te doen. 

Start je eigen Day Zero project
Voor iedereen die niet weet wat dit is, je stelt 100 doelen voor jezelf op die je binnen de 3jaar allemaal moet hebben voltooid en om het extra leuk te maken kan je telkens wanneer je je doel gaat uitvoeren ja camera meenemen en die mooie momenten vastleggen. 
Note: Ik ben zelf al druk bezig met mijn doelen op te stellen, dit word  namelijk             een nieuwe rubriek op mijn blog! :) 


Mest je kledingkast eens grondig uit
Enkele dagen geleden trok ik een trui aan die ik helemaal niet meer paste en heb hem daarna aan een vriendin gegeven die er overigens echt super blij mee was. Ik ben van plan om dit meer te doen. Als ik ze toch niet meer pas waarom zou ik ze dan niet geven aan iemand die ze wel past en er dan ook nog eens super blij mee is?


Neem een dagje voor jezelf
Lak je nagels, kijk wat Netflix met een bak popcorn, lees een boek of ga een dagje cadeautjes voor jezelf kopen, zet je gsm uit en denk even niet aan anderen, geen stress alleen jij telt vandaag.

Ga eens lekker los op (foute) muziek
aangezien het kerstvakantie is kunnen we de leuke frozen liedjes weer gaan draaien (lees: Om de een of andere reden wordt ik echt blij van deze liedjes, en dat helemaal zonder schaamte :) ) of gewoon de liedjes van je favoriete spotify playlist. Zet het geluid eens lekker hard en zing lekker mee met een borstel in je hand. 

Leeg je digirecorder 
Aangezien "iedereen" nu Netflix heeft staan al de serie's die ooit zijn opgenomen op je tv daar gewoon een beetje stof te happen, dus misschien is het een leuk idee om eens een dagje voor de tv te zitten en eens die oude serie's te kijken. 

Maak een vision board 
Als je niet weet wat dit is, dit is een bord waarop je heel veel foto's moet kleven die te maken hebben met de dingen die je wil bereiken in 2016. Je kan dit doen op heel veel verschillende manieren, hier enkele voorbeelden.
Maak een inspiration board
Je moet hetzelfde doen als hierboven maar dan gewoon met dingen die je kunnen inspireren op inspiratieloze momenten. Foto's, stickers, knipsels uit tijdschriften, quotes, ... Maak er gewoon een kunstwerkje van en zorg ervoor dat dat bord je inspiratie geeft wanneer je even zonder zit. 

Schrijf een brief voor jezelf 
Schrijf jezelf een brief en leg hem ergens op een plek waarvan je weet dat je hem later nog eens terug zal vinden wat ook leuk is, je legt de brief in een laatje van je bureau en leest hem exact een jaar later terug kan lezen en je weer een nieuwe kan schrijven.

Ga eens lekker bakken
Test die lekkere receptjes die je hebt gepint eindelijk eens uit. Deze  situatie is dus een 2 in 1 he, je verveeld je weer enkele uren minder en je hebt (hopelijk) heerlijk eten.  

Dit was het dan weer voor vandaag, hopelijk hebben jullie genoeg inspiratie opgedaan. Hebben jullie nog een leuk ideetje?

3 opmerkingen

 1. Ik moet nu een vision/inspiration board maken. Dankje! In oude fotoalbums kijken vind ik geweldig! Hier staan suuuper leuke tips in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, ik heb mijn best gedaan om er iets leuks van te maken :')

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen