Frisse lucht: de nieuwe opdracht

De eerste maand van mijn challenge zit er op en daarbij dus ook de eerste opdracht. In het artikel van vandaag laat ik jullie weten of ik de challenge gehaald heb, hoe ik me na al dat lezen voel en wat de volgende opdracht wordt. Kijk je mee?

Wegens een lichte vorm van tijdsgebrek uitstelgedrag (lees: keek gisterenavond 9 afleveringen The Blacklist), ga ik het artikel zo kort mogelijk houden en meteen met de deur in huis vallen. 

Is het gelukt?
Nope, de opdracht is me helaas toch niet gelukt. In het vorige artikel had ik 3,5 bolletjes ingekleurd en vandaag de dag zijn dat er 7. Althans, dat denk ik toch. Af en toe vergat ik mijn schriftje mee te nemen wanneer ik weg ging en mijn boek meenam waardoor ik het bolletje pas later kon inkleuren en ik vermoed dat ik het hierdoor een paar keer vergeten ben. Omdat ik het wel eerlijk wil spelen, heb ik daarom besloten om de 3 overgebleven bolletjes toch niet in te kleuren. 

Hoe verliep het?
In het vorige artikel zei ik dat ik in het begin heel bang was dat 20 minuten lezen te hoog gegrepen waren, maar dat het uiteindelijk makkelijker verliep dan gedacht. Helaas bleef dat niet zo. Nadat het artikel online stond, ging mijn concentratie weer naar een lager pitje en kon ik me erg moeilijk concentreren (mede doordat mensen die me zagen lezen steeds vroegen wat ik aan het lezen was, zucht). Dit zorgde er een beetje voor dat ik de goesting om te lezen weer even kwijt raakte en ik het telkens uitstelde voor morgen. Wanneer ik mijn concentratie verlies, voel ik me namelijk vaak erg gefrustreerd en onzeker. 

Wat ik tot hier toe al gelezen heb in mijn boek, vond ik wel heel fijn. Ik heb er al vele dingen uit geleerd en ben zeker van plan om nog verder te lezen in de maand mei. Maar...

wat is nu de volgende opdracht?
In mei, ga ik naar buiten. Ik hoor je nu denken: huh, ga je nooit buiten dan? Jawel hoor, om naar school te gaan en weer naar huis te gaan. Maar voor de rest doe ik dat echt bijna niet. Ik sluit mezelf liever binnen op zodat ik niemand kan lastig vallen, maar ook omdat ik bang ben om een paniekaanval te krijgen in het openbaar of zo van die dingen. 

Het gekke is dat wanneer ik eenmaal buiten ben, ik niet meer weet waarom ik er zo bang voor was. En toch doe ik het veel te weinig. Daarom ga ik in mei 5x naar buiten voor minstens 10 minuten in mijn eentje. Of het nu over de Meir wandelen is om te shoppen of even naar het park en terug, dat maakt allemaal  niet uit. Als beloning, mag ik een nieuwe zonnebril kopen. 

Wat doe jij deze maand?

2 opmerkingen

  1. je bent goed bezig, echt! droom al maar van die zonnebril!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo goed bezig!! buiten doen gaat echt goed doen, alleen hopen dat het beter weer wordt, maar ja :)

    BeantwoordenVerwijderen