Tweeëntwintig

15.3.21

©Micheile Henderson op Unsplash

Sommigen zijn er al van op de hoogte, maar ik heb dus iets met het getal 22. Ik heb het op Instagram wel eens gehad over 'de energie van de 22ste' en heb al vaker laten vallen dat ik ooit, wanneer het goed voelde, eens zou vertellen wat 22 nu eigenlijk echt voor mij betekent. Vandaag, is het dan eindelijk zo ver, vandaag mogen jullie mij nog een beetje beter leren kennen en deel ik met liefde een stukje van mijn lichaam met jou. 

Ik kan me om heel eerlijk te zijn niet echt meer herinneren wanneer het kwartje viel, wanneer ik doorhad dat iedere verandering in mijn leven verbonden was met het getal 22. Ik denk dat het gebeurde toen ik opeens verjaardagen begon te vergelijken en het nogal grappig en toevallig vond dat de 2 jongens mannen in mijn leven die echt voor de grootste impact hebben gezorgd beide op de 22ste van een andere maand jarig zijn. Niet veel later besefte ik dat ik die 2 mensen nooit ontmoet had als ik, op die ene dag dat ik in het 1ste middelbaar nieuwe mensen leerde kennen, niet op bus 22 was gestapt. Ik vond het vooral allemaal toevallig, want ach ja, wist ik veel. 

2018 was het jaar dat ik eindelijk één van de meest pijnlijke hoofdstukken in mijn leven, iets met één van die '22-mannen',  kon afsluiten, maar het was ook het jaar dat ik een artikel schreef dat voor eeuwig en altijd mijn leven zou veranderen. (Klik hier.)Een artikel dat, zonder dat ik daar zelf ook maar iets van inbreng in had, op 22 juli online kwam op Badass Magazine. Niet alleen was dit opnieuw verbonden met een 22, het was ook nog eens zijn verjaardag. 

🚰

Ineens wist ik het, het was geen toeval. Het moest gewoon zo zijn, maar waarom? Ik liet het gebeuren rusten, want ik voelde me eigenlijk gewoon belachelijk omdat ik iets begon te zoeken achter een getal. Uiteindelijk, een paar maanden later, kwam ik op Instagram een post tegen van iemand die net als ik al heel haar leven een bepaald getal leek tegen te komen. Net als ik had ze al een tijdje het gevoel dat er meer achter zat en dus zocht ze de betekenis van haar getal op. Er ging een wereld voor haar open, althans dat zei ze toch. Ikzelf was nog altijd sceptisch, maar besloot het toch op te zoeken. Je raadt het al, ook voor mij ging er een wereld voor me open. 


Ik las, ik huilde en ik las opnieuw. 


Al het mooie en al het pijnlijke, elke slappe lach en elke huilbui, elke overwinning en elk verlies. Alles dat verbonden bleek te zijn met die 22, het moést zo zijn. Het waren momenten, mensen, plaatsen, dingen die mij zouden brengen naar waar ik nu ben. Hoe hard ik mijn leven soms gehaat heb, hoe graag ik soms wou dat er een einde aan kwam, hoe mega verschrikkelijk kut en onbegrepen ik mij voelde, het moést zo zijn. Ik moest er doorheen om te staan waar ik nu sta, daar waar ik thuis hoor. 

22 en ik, we hebben duidelijk al veel gevochten, maar elke keer opnieuw wist ik het gevecht te overwinnen. Het ene al wat sneller dan het andere, want laten we eerlijk zijn, 22 kan serieus harde klappen uitdelen, maar uiteindelijk overwon ik het allemaal en sta ik sterker en gelukkiger dan ooit in mijn schoenen. 

En dat, lieve mensen op het internet, dat wou ik nu eens vieren se. Of beter gezegd, dat wou ik voor altijd vereeuwigen door doel 012 van mijn bucketlist te schrappen en door, jawel, een tattoo te laten zetten.

22 getatoeëerd op mijn linker schouder gefotografeerd vanuit een spiegel.
Ik liet mijn tattoo zetten in de Miss Fino Tattoo Studio te Wilrijk en koos voor een hand poked tattoo omdat dat naar het schijnt minder pijnlijk is. En om de meest gestelde vraag tot hier toe dan maar meteen te beantwoorden: Neen, het deed écht totaal geen pijn. Wel had ik natuurlijk een beetje zenuwen vlak voor het hele tattoo gebeuren écht begon. Gelukkig verdwenen die snel daar ik mij echt volledig op mijn gemak voelde. 

Ik heb het ontwerp van de 22 zelf getekend, dus het font van mijn tattoo is 100% Amber Jamie. Natuurlijk hebben we wel rekening gehouden met het feit dat de lijntjes in de loop der jaren een beetje zullen uitzetten en hebben we de krulletjes van de 2 bovenaan niet toegemaakt zoals ik het zelf wel altijd teken/schrijf.
Moest je zelf nog vragen hebben over mijn tattoo (ervaring), let me know! 

Heb jij een tattoo? Zo ja, wat heb jij op je lichaam laten vereeuwigen?


8 opmerkingen

 1. Ooooh!! Toeval of niet, mijn pc is net 22 procent en het is 11u22 als ik dit typ.. de laatste tijd kom ik ook echt heel veel angel numbers tegen. Blijkbaar is 22 'considered as one of the most powerful numbers, able to turn all dreams and desires into reality'. Dit is zo interessant :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omg das echt kei zot! En ja inderdaad, dat is ook wat ik onder andere gelezen had over 22 en het klopt ook echt. Elke keer wanneer er een 22 in mijn leven verscheen veranderde er iets en kreeg ik de kans om enorm te groeien.

   Verwijderen
 2. Wat een stoer verhaal! Ik denk zelf ook al een hele tijd om een tattoo te laten zetten. Hoe heb je de plaats van je tattoo gekozen, wist je altijd al dat je het daar wilde hebben? Wilde je überhaupt altijd al een tattoo hebben of was het pas sinds je die sterke connectie met het getal 22 voelde dat je het getatoeëerd wilde hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De plaats van de tattoo heb ik gekozen omdat 22 zoals Louise hierboven al zei een engelengetal is en het me dus wel leuk leek om hem ongeveer te zetten waar de vleugels zitten. Heb er in eerste instantie wel lang over getwijfeld omdat ik hem hierdoor zelf maar weinig zie, maar uiteindelijk ben ik er toch gewoon voor gegaan.
   Ik heb eigenlijk altijd al een tattoo gewild, maar wist nooit zo goed wat. Zeker omdat ik wel wilde dat mijn eerste tattoo niet zomaar een plaatje zou zijn. Eens ik wist wat ik wilde heb ik ook echt heel veel verschillende studio's bekeken op Insta opzoek naar een artiest die bij mijn stijl paste. Bij Luna voelde ik uiteindelijk meteen de klik, maar heeft het alsnog een jaar geduurd voor ik een afspraak maakte omdat ik echt zeker wilde zijn van mijn keuze.

   Verwijderen
 3. Zo bijzonder! Ik heb denk ik niet echt iets met een getal. Mijn vriend is wel geboren op de 22ste en ik ga op een 22ste ook mijn volgende tattoo laten zetten :)

  Tof dat het in je eigen handschrift is! Dat maakt het echt jou en wat specialer. Ik heb 2 hibiscusbloemen op mijn arm. In tegenstelling tot jou is het wel gewoon zomaar een plaatje, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh nu ben ik super benieuwd naar die tattoo van u. Can't wait to see it.
   Gewoon zomaar een plaatje is trouwens ook kei leuk hé en zeker als het 2 hibiscusbloemen zijn, want da zijn echt prachtige bloemen!

   Verwijderen
 4. Wat een bijzonder verhaal. Ik geloof heel erg in bepaalde energieën en minder in het 'toeval'. Heel erg mooi dat je het getal hebt laten vereeuwigen op je lichaam. Mooi ontwerp ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds ik dus meer en meer ben gaan lezen over dit soort dingen, geloof ik ook niet echt meer in toeval, maar soms vind ik het allemaal gewoon nog zo enorm onwerkelijk.
   Dankjewel!

   Verwijderen

© Happybeat. Design by FCD.