Snel en makkelijk pasta recept

24.2.21

Pasta met zongedroogde tomaatjes, roomkaas en zonnebloempitten gemengd in een witte kom.
Trust me, het is veel lekkerder dan het er uit ziet!

Gerechtjes moeten niet altijd heel moeilijk zijn om lekker te zijn. Hoewel ik een sterke voorstander ben van het 'slow cooking' concept, wil ik toch dat het eten op mijn bord makkelijk en snel klaar is. Dat laatste ligt vooral aan mijn gebrek aan geduld wanneer het op koken aan komt. Daarom bedacht ik alweer een hele tijd geleden een easy peasy pasta recept dat ik nu graag met jou wil delen. 


Wat heb je nodig?
 • Je favoriete pasta (Ik gebruik zelf altijd penne)
 • (Vegan) kruidenkaas (met kruiden) (philadephia, boursin, ...) 
 • Zongedroogde tomaatjes 
 • Pijnboompitten (deze waren op in de winkel dus op de foto heb ik zonnebloempitten gebruikt. Dat werkt ook, maar die kan je niet bakken en pijnboompitten zijn sowieso lekkerder) 
Eventueel 
 • (Vegan) spekblokjes
 • Spinazie
 • extra kruiden naar keuze 
Wat moet je doen?
Zet de kruidenkaas alvast uit de koelkast, zodat het straks makkelijker wordt om hem door de pasta te roeren. Breng een pot water aan de kook voor je pasta en voeg er eventueel wat zout aan toe. Haal terwijl je water kookt al de gewenste hoeveelheid zongedroogde tomaten uit de olie (in de verpakking) zodat deze kunnen uitlekken. Bak de (vegan) spekblokjes en de spinazie terwijl je pasta kookt en voeg er terwijl je pasta voor de laatste minuut kookt eventueel wat pijnboompitten aan toe (let op, die branden snel aan). Giet je pasta af en gooi alles samen in een pot. Roer er tot slot jouw gewenste hoeveelheid kruidenkaas doorheen. 

Tip: Soms kan het zijn dat je de kruidenkaas er niet goed doorheen kan roeren, indien je merkt dat de kruidenkaas nog te stevig is, kan je deze even in de microgolfoven opwarmen. 

Tip 2: Dit gerechtje is zowel warm als koud heel lekker en is dus ook perfect om te serveren bij warm weer. 

Enjoy your meal! 

Liefs, 
Amber

PS. Vergeet me niet te taggen wanneer je dit gerechtje namaakt. 

2 opmerkingen

 1. Ah dit is een van mijn favoriete pasta's! Ik gebruik zelf verse spinazie bladen én zalm. Ik eet namelijk geen vlees meer én heel af en toe wat vis. Met kruidenkaas en pijnboompitjes is dit zooo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhhh wat een goed idee! Dat ga ik de volgende keer eens proberen. Doe je dat dan met gerookte zalm of echt met gebakken zalm?

   Verwijderen

© Happybeat. Design by FCD.