De levenslessen van Margreet

26.2.21

Tekst 'De levenslessen van Margreet' op een blauwe achtergrond versierd met zwarte en lichtgele details.
In "de levenslessen van..." delen anderen wat zij doorheen hun leven al geleerd hebben binnen hun zoektocht naar geluk. Deze keer is het de beurt aan Margreet Stegeman. Margreet is levensgenieter, theeleut, moeder en ondernemer. Ze houdt van wandelen, schrijven en persoonlijke ontwikkeling en deelt lief en leed met het wereld wijde web op haar website.

Wat is geluk?
Volgens de van Dale is geluk: een gunstige loop van omstandigheden (=voorspoed) of een aangenaam gevoel van iemand die zich verheugt, maar geluk is voor iedereen anders. 

Voor mij betekent geluk dat ik samen met mijn gezin kan genieten van al het moois dat er op ons pad komt. Me terug kunnen trekken in de natuur. Het najagen van mijn eigen dromen en verlangens en kunnen groeien als mens.
 
Ik durf nu hardop te zeggen dat ik gelukkig ben. In het afgelopen jaar ben ik op zoek gegaan naar waar het geluk voor mij inzit.
 
Diepe dalen leiden naar hoge pieken
Mijn hele leven heb ik dingen gedaan waarvan ik dacht dat die van mij verwacht werden. De keuzes voor opleidingen en mijn banen in loondienst. Het was een logisch gevolg en op dat moment zag ik het echt als een kans, maar ik werd er niet gelukkig van. Ik kwam thuis te zitten met een burn-out die gepaard ging met een depressie. Dit was een hele heftige periode, inclusief angstaanvallen. Ik kroop langzaam uit het dal en riep tegen mezelf: dit overkomt mij nooit opnieuw.
 
Je raadt het al, het gebeurde zeker nog een keer, twee keer zelfs. De laatste keren ging het gelukkig niet gepaard met een depressie. Ik was opgebrand, voelde me futloos en had nergens zin in. Iedere keer werd ik weer ‘opgelapt’, maar een echte structurele oplossing kwam er niet. Na mijn laatste burn-out kreeg ik wel een andere functie binnen de organisatie waar ik werkte, maar echt happy werd ik er niet van en toch durfde ik niet voor mezelf te kiezen. Ik bleef aanmodderen en worstelen met mezelf.
🚰
Toen een dierbare besloot om uit het leven te stappen, veranderde alles voor mij. Voor hem hoefde het niet meer, hij zag zijn dromen niet meer uitkomen en dat kwam hard aan. Ik heb me nooit zo gevoeld als hij en het is nooit in me opgekomen om een einde aan mijn eigen leven te maken, maar het zet je wel aan het denken.
 
Ik wist dat het tijd was om actie te ondernemen. Het kon zo niet langer. Als ik zo door zou gaan, zou ik weer in een burn-out terecht komen. Inmiddels wist ik wel hoe ik mijn grenzen aan moest geven, maar er knaagde meer. Ik zat niet op mijn plek. Het bedrijf en de werkzaamheden pasten niet meer bij mij.
 
Ik koos er samen met mijn werkgever voor om weg te gaan. De eerste maand voelde dat onwerkelijk, maar ik zag ook een nieuwe kans. De wereld lag aan mijn voeten en ik ging me verdiepen in mindset en de Law of Attraction (LOA).

Persoonlijke ontwikkeling en de Law of Attraction
Persoonlijke groei heeft altijd bovenaan mijn prioriteitenlijstje gestaan. Toen ik begon met mijn eigen bedrijf, las ik al heel veel over succesvolle ondernemers. Ik kwam erachter dat het vooral een mindset ding was en dat zij hun succes vooral te danken hadden aan de manier waarop ze dachten. Via via kwam ik in aanraking met de Law of Attraction, oftewel de Wet van de Aantrekkingskracht. De wet betekent dat je aantrekt waar je je op focust. Of dit nu positief of negatief is.  Wel eens gehoord van de uitspraak: wat je aandacht geeft groeit? Dat is waar LOA voor staat. Door je te focussen op wat je wilt en dit met de juiste energie te doen, zorg je ervoor dat je het gaat aantrekken.
 
De Wet van de Aantrekking bestaat uit 3 stappen:
1.     Je verlangen uitzenden
2.    Het wordt gegeven
3.    In de ontvangmodus komen
 
Het klinkt misschien wat zweverig, maar ik geloof er heel sterk in dat er bepaalde energietrillingen zijn die ervoor zorgen of je iets wel of niet bereikt. Bijvoorbeeld als je net verliefd bent en een relatie hebt, ineens krijg je aandacht van mannen die je voor die tijd niet had. Doordat jij een bepaalde energie uitstraalt, ben je extra aantrekkelijk. Zo werkt het met alles in je leven. Ook als je je focust op het negatieve.
🚰
Ik vond dit zo’n interessante materie dat ik er veel over ben gaan lezen en een training heb gevolgd om me dit eigen te maken.
 
Het eindresultaat
De training leerde mij verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen leven. Er kan je in je leven iets overkomen, maar jij bepaald altijd zelf hoe je hiermee omgaat. Kruip niet in die slachtofferrol. Het belangrijkste wat ik het afgelopen jaar heb geleerd: ik heb altijd een keuze! En ik kies ervoor om me goed te voelen, no matter what. Dat maakt mij echt gelukkig.
 
Door er rotsvast vertrouwen in te hebben dat alles altijd goed komt, ben ik mijn mooiste leven gaan creëren. Ik ben een nieuwe koers gaan varen met mijn bedrijf, ik heb een leuke baan gevonden die precies bij mij past en die ons zekerheid geeft qua inkomen. Ik heb fantastische mensen ontmoet en ik durf keuzes te maken waar ik mij goed bij voel.
 
Het mooiste inzicht is dat ik durf te vertrouwen op mijn gevoel. Door terug te kijken naar de geluksmomenten in mijn leven, kwam ik erachter dat deze allemaal zijn voortgekomen uit keuzes die ik heb gemaakt op basis van mijn gevoel.
 
Mijn mantra is: 
“Everything is always working out for me.”
Door mijn gouden formule (mindset + wandelen + schrijven) dagelijks toe te passen, voel ik me goed. Ongeacht de omstandigheden. Door dagelijks te werken aan mijn mindset, een uur per dag te wandelen en elke dag te schrijven in mijn journal, val ik niet terug in oude patronen. Ik schrijf mezelf gelukkig.
 
Ik ben zo blij dat ik mezelf nu het beste gun. Wat voor mij het beste is, is dat misschien niet voor jou. Maar door in te tunen op je gevoel en in te zien wat je echt wilt, vind jij ook dat GOUD. Je bent het waard!
 
Lieve groet,
Margreet

Meer lezen van Margreet? Klik dan hier of neem een bezoekje op haar Instagram en Facebook pagina. 

2 opmerkingen

  1. De Law of Attraction is zo interessant!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook! Ik ben er een hele tijd geleden even mee bezig geweest, maar ondertussen eigenlijk niet meer. Dankzij Margreet wil ik het stiekem echt weer oppakken. Is dat trouwens geen leuk artikel idee voor op jouw blog? ;)

      Verwijderen

© Happybeat. Design by FCD.