De lichtpuntjes van Laurine

2.8.20

Wat betekent geluk voor mij? Op die vraag probeer ik nu al negentien jaar een antwoord te vinden. Ik durf niet te zeggen dat ik het al helemaal ontcijferd heb, maar er zijn wel een heleboel dingen die mij op dit moment gelukkig maken en daarmee kom ik al een heel eind. Dus, hier is een lijstje van een aantal dingen die mij een warm gevoel geven en een glimlach op mijn gezicht toveren.

• Dingen creëren. Haha, lekker vaag zo. Van blogjes schrijven, tot verhalen bedenken, tot schilderen en cello spelen. Ik kan ervan genieten om iets te zien ontstaan dat er voordien niet was.

• Iets wat me altijd helpt wanneer ik me onrustig of moe voel, is buiten zijn. Ik ben instant blijer wanneer ik buiten ben.

• Nieuwe dingen proberen… En er goed in zijn. Of er niet goed in zijn en dan lang en hard oefenen en uiteindelijk beter worden.
• Uit volle borst
meezingen met liedjes op de fiets en doen alsof niemand me hoort.

• Het gevoel van rust, wanneer je een momentje alleen met je gedachten bent of wanneer je bureau helemaal netjes is opgeruimd en je mailbox leeg is of wanneer je ’s avonds gaat slapen en geen wekker voor de volgende dag hoeft te zetten.

• Omringd zijn door lieve mensen bij wie ik helemaal mezelf kan zijn en alle mooie dingen in het leven mee kan delen.

• Misschien is het iets wat ik geërfd heb van mijn grootvader en mijn moeder, die beide een groot deel van hun leven gezeild hebben, maar voor mij kan niets evenaren aan het vrije gevoel van met een zeilboot op zee te varen.

• Wakker worden met vrolijke gekwetter van vogels op de achtergrond. Eerlijk, dan kan het toch geen slechte dag worden.

• Kleine dingen zoals vers brood dat nog warm is, vers verschoonde lakens, de voorpret van op vakantie gaan, dat knusse gevoel wanneer je in bed ligt en het onweert buiten, de geur van vers gemaaid gras, enz.

En zo kan ik waarschijnlijk nog wel even doorgaan met dingen opsommen, maar ik ga het hierbij laten. Ik hoop dat er een aantal dingen uit dit lijstje zijn die je herkent en dat je beseft dat er in elke dag wel een klein gelukje schuilt, ook al is het op sommige dagen moeilijker te vinden dan op andere. 😊

Wil je meer van mij lezen? Neem dan zeker een kijkje op mijn blog.

Een reactie posten

© Happybeat. Design by FCD.