De lichtpuntjes van David

10.7.20

Hi lezers! Mijn naam is David Hovanesian, ik ben 23 jaar en één van de oprichters van het platform
Teazie, waar je een eigen thee melange samen kan stellen. Voor Project Happy Me, ga ik delen welke dingen mij gelukkig maken en wat mij motiveert.

Reizen
Dit is zonder twijfel het eerste puntje wat in mijn lijstje staat en ondanks deze rare tijd nu, met de coronacrisis, is het benoemingswaardig. Er is weinig waar ik zo naar uit kan kijken als een enorm uitgebreide, lange reis. Wanneer ik naar een nieuwe bestemming ga, het liefst in een ver land, probeer ik ongeveer 3 nachten te blijven en door te gaan naar de volgende plek. Road trip! Ik heb tot nu toe uitgebreide road trips van ongeveer een maand gedaan in Mexico & Cuba, Maleisië en Armenië.

Als ik het toch over geluk heb, is Armenië zonder twijfel extra bijzonder voor mij omdat mijn familie Armeens is. Het voelt toch altijd net wat anders om in Armenië aan te komen en het vliegtuig uit te stappen. Er hangt zelfs een bekende geur! Ik kan de geur niet beschrijven, maar het heeft altijd een bepaalde nostalgie met zich meegebracht – al sinds de eerste keer dat ik in Yerevan aankwam.
Presenteren
Soms begrijp ik niet zo goed waarom, maar er zijn weinig dingen waar ik zo van kick als van een presentatie geven. Hoe groter, hoe beter, wat mij betreft. Ik heb het een keer ontdekt toen ik, ongeveer een jaar of 5 geleden, voor werk een korte rondleiding gaf. Ik was natuurlijk heel erg bezig met inhoudelijk goed presenteren en ik keek even terug naar de 2 gasten aan wie ik de rondleiding gaf. Tot mijn verbazing zag ik hoe geïnspireerd ze waren – hun enthousiasme was niets minder dan aanstekelijk. Hier was het ongetwijfeld door het materiaal en minder door mijn presentatie, maar het was al duidelijk: ik wil blijven inspireren.

Sindsdien heb ik altijd genoten van het geven van presentaties en het bespreken van ideeën. In essentie zie ik gewoon graag dat ik mensen kan inspireren.
Reflecteren
Tot slot misschien een minder populaire, maar wel een belangrijke voor mij. In maart ben ik gevraagd om mee te doen aan TEDxAvansUniversity en ben ik gaan nadenken over waar ik dit platform voor zou willen gebruiken. Er komen natuurlijk talloze onderwerpen in je op als je zo’n kans krijgt, maar al vrij snel dacht ik aan Teazie en waarom ik het doe. Ik besefte me dat ik op het idee kwam voor dit platform om mensen wederom te inspireren en om zelf, creatief bezig te zijn.

Ik vind het prachtig om zelf iets te maken en vooral om daarna goed naar het resultaat te kijken. Ik vind dat zelfgemaakte spullen, wat ze ook zijn, vaak gewoon prettiger zijn. We leven in een samenleving van dingen en waar we altijd maar door moeten naar het volgende. Er zijn altijd betere auto’s, huizen, kleren, noem maar op – om die reden verliest wat we wel hebben zijn waarde. Door zelf iets te maken sta je stil bij wat erin zit, waarom het zo goed is en je hebt de voldoening van creatief bezig geweest zijn.Geluk, voor mij, zit in kleine, vanzelfsprekende dingen. Ik probeer zo veel mogelijk te genieten van mijn dagelijkse routine in plaats van de ongewone pieken. Erkennen wat je hebt – niet wat je nog wilt hebben, want waarom zou je zelf voorwaarden stellen aan je eigen geluk?

Ik ga het meer hebben over geluk in mijn TEDx “How seeking better is worse” op 19 november 2020 in Breda. Wil je erbij zijn? Klik dan hier.

Een reactie posten

© Happybeat. Design by FCD.