Boekentip // Seeking You • Amy Paath

23.1.20

Jezelf durven zijn in een tijd waarin sociale media zo belangrijk zijn. Het is en hele klus, zeker wanneer je geen idee hebt wie je eigenlijk bent en wat je eigenlijk met je leven wilt doen. We hebben er allemaal last van, maar gelukkig schiet Amy Paath met haar boek Seeking you met plezier te hulp. 

Dat ik hier eigenlijk nooit komt vooral omdat ik nooit echt boeken tegenkwam die de boodschap van deze blog 100% wist te vertalen. Tot ik Seeking you tegenkwam dus. 

Seeking you is een non-fictie e-book waarin Amy Paath praat over onderwerpen als doen wat je zelf wilt, omgaan met emoties en mental health, krachtige vragen stelt en haar eigen ervaringen met de onderwerpen deelt. Door dit te doen, hoopt ze andere vrouwen een duwtje in de rug te geven in de zoektocht naar zichzelf en probeert ze duidelijk te maken dat wij trots mogen zijn op onszelf. 

Tijdens het lezen van dit boek, heb ik bijna niets anders gedaan dan ja knikken en het met Amy eens zijn. Ze slaat de spijker in al haar hoofdstukken op de kop en is niet bang om je af en toe eens met beide benen weer op de grond te zetten. 

Het stuk waar ik het meest aan had
Het boek bevat vele hoofdstukken en onderwerpen, maar ik had er wel degelijk eentje dat er bij mij enorm uitsprong en dat was: doelen bereiken. In het hoofdstuk doelen bereiken is Amy zo rechtuit dat ik enorm werd gemotiveerd om écht aan de slag te gaan met mijn dromen en doelen. Dankzij dit hoofdstuk ben ik er nog zekerder van geworden dat ik mijn 20 doelen voor 2020 absoluut ga bereiken.

Mijn favoriete quote uit het boek
In het boek staan ook een heleboel inspirerende quotes verwerkt. Deze was mijn favoriet:

The happiness of your life depends on the quality of your thoughts. - Marcus Aurelius

Met deze quote ben ik het, net als met al de rest uit het boek, 100% eens. Je mindset is wel degelijk everything. Het duurt natuurlijk wel even voor je een goede mindset ontwikkelt, maar daarom staan er in dit boek natuurlijk een paar tips die je daar mee kunnen helpen. 
🚰
Waarom jij dit moet lezen
Hoewel ik er zeker van ben dat er heel wat tips in het boek staan die je al kent, ben ik er net zo zeker van dat jij dit boek moet lezen. De dingen die je al wist, kunnen namelijk perfect dienen als een goede reminder en de motivatie om nu ook echt eens iets te doen met die informatie. Daarnaast ben ik er ook heel erg zeker van dat er dingen in zullen staan die je nog niet wist en dat de vragen die ze stelt je dingen over jezelf zullen leren waar je zelf nooit was opgekomen. 

Een andere reden om dit boek te lezen, is omdat het kort en bondig is. Amy vertelt haar punt zonder te veel tralala (iets waar ik nog veel van kan leren, I know), waardoor ze alles dat ze wilde vertellen in slechts 102 pagina's heeft weten gieten. Het excuus, maar ik ben niet echt een lezer, valt hierbij meteen in het teniet, want 102 pagina's, dat moet nu toch echt wel lukken hé? 

Praktische
Momenteel is het boek nog aan te kopen voor 15€ via de website  amypaath.com , dus wees er snel bij want binnenkort wordt hij weer de originele prijs(25€). Wie het boek wilt aankopen kan kiezen tussen een Nederlandstalige of Engelstalige versie en krijgt na aankoop een pdf bestand opgestuurd. 
🚰
Onthoud dat Amy geen dokter is die gestudeerd heeft om diagnoses te stellen. Het boek biedt enkel een stok achter de deur in jouw zoektocht naar jezelf en een gelukkig leven. 

Moest je na het lezen van die boek nood hebben aan een babbel, weet dan dat je me altijd een berichtje mag sturen. 

Liefs, 

Amber

"You are far too smart to be the only thing standing in your way."


Disclaimer: Dit artikel is tot stand gekomen nadat ik een recensie exemplaar heb mogen ontvangen van het boek Seeking you. Dit houdt in dat ik het boek gratis heb gekregen in ruil voor dit artikel. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek echter niet. 

4 opmerkingen

 1. past inderdaad écht zo hard bij je blog, bij je eigen zoektocht naar jezelf zijn in deze wereld. mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon dan ook niet anders dan het met jullie delen. Echt een aanrader.

   Verwijderen
 2. Klinkt als een geweldig boek! Tegenwoordig is het niet altijd zo simpel om jezelf te zijn en trouw te blijven aan jezelf, daarom is het zeker goed om daar af en toe bij stil te staan. Fijn om te horen dat dit boek als een hart onder de riem voelde voor jou.
  (PS: er staat een klein typefoutje in de laatste quote, het moet zijn "too smart" ;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, simpel is het zeker niet, zeker niet nu we er volgens sociale media allemaal hetzelfde zouden moeten uitzien.
   Bedankt voor die opmerking trouwens, heb er volledig over gelezen.

   Verwijderen

© Happybeat. Design by FCD.