Paris vingt cent dix-sept

29.10.17

Daar liepen we dan, mijn klasje en ik in de tunnels van de metro. Een andere wereld leek het er wel, van de doodse straten in Créteil naar de drukte van bedelaars en zingende mensen. Tientallen tickets werden door de gleufjes gestoken en 21 mensen uit hartje Antwerpen stapte de metro op, op weg naar de straten van Parijs. 
@L'Arc de Triomphe
Prachtig toch? Het 50 meter hoge en 45 meter brede l'arc de triomphe versierd met namen van belangrijke generaals die hebben meegevochten in de oorlogen van Napoleon. Een uitzicht om U tegen te zeggen en natuurlijk de herdenkingsvlam. 
@La Défense
@ La Tour Eiffel 
De Eiffeltoren zou het einde worden van mijn leven zoals ik het kende had ik gedacht toen ik thuis mijn koffer aan het pakken was. Toen ik daar zat op de trappen kijkend naar dat prachtig belichte monument voelde ik mij vreemd genoeg ook echt anders, het voelde echt als een nieuw begin. Wie mijn blog al langer leest weet waarschijnlijk wel dat ik al vaak gezegd heb dat het tijd was voor een nieuw begin, maar hier voelde ik gewoon dat het allemaal een nieuw begin was, het begin van mijn avontuurtje.   
@Musée d'orsay 
@Pont neuf
De hoeveelheid slotjes die er aan deze brug hangen, is gewoon ongelooflijk. Zouden al deze mensen nog net zo veel voor elkaar betekenen als toen? 

Ik vertrok naar Parijs met een licht gevoel van tegenzin, ik vond die stad in mijn ogen gewoon echt overrated, maar niets was minder waar. Parijs was een vermoeiende trip, maar ik heb er echt van genoten. De band met de klas is naar mijn gevoel sterker geworden en ik heb weer iets meer van de wereld gezien. Weer een kopspeldje dat ik door mijn wereldkaart kan prikken er bij. Laat ik deze vakantie maar eens tijd maken voor het kopen en ophangen van die wereldkaart. 

Zijn jullie al in Parijs geweest? Wat vonden jullie ervan? 

2 opmerkingen

  1. ZO LEUK! Het lijkt me ook fijn om zo je klasgenoten eens op een andere manier te leren kennen, hopelijk heb je ervan genoten!

    BeantwoordenVerwijderen

© Happybeat. Design by FCD.